Archive for: January, 2011

Kamouflage, en fantastisk bild.

Jan 13 2011 Published by under Bilder

Idag när jag läste DN på nätet så hittade jag en fantastisk bild! Bilden ingår i en artikel skriven om kriget i Afghanistan ( http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vast-har-svikit-afghanerna ). Hur en artikel om ett krig kan hamna under Kultur/Nöje kan jag dock inte förstå, men det är ju en helt annan diskussion.

Nu till bilden och vad som gör den “fantastisk”. När jag såg den först så såg jag bara “ännu en krigsbild”, men sen började jag studera den riktigt noga. Det sitter en soldat som är fullt stridsklar. Hans kläder är perfekt kamouflerade mot väggen samtidigt som det står barn mindre än två meter bort som även dom är kamouflerade mot den vägg dom står mot. Kontrasterna i likheterna tycker jag är fantastiska och det ända som möjligen saknas är att man skulle fått se ansiktet på soldaten också.

Foto: Niels Ole Qvist

Comments are off for this post

Sci-Fi HDR från Jönköping

Jan 01 2011 Published by under Bilder

Det nya året inleddes på ett riktigt fint sätt, med vackert och milt vinterväder. Jag och min sambo bestämde oss för att ta en promenad i detta vackra väder. Men ack vad lurade vi blev. Nere vid Vätterstranden var det blåsigt och svinkallt. Det fanns dock gott om rester från nyårsnatten. Trist att inte folk plockar upp sina raketrester efter sig tycker jag! När vi närmade oss Piren så såg vi att en av restaurangerna, den som är en båt, tydligen hade kraftig slagsida. Det såg inte så bra ut, men de två herrarna ombord verkade ta det med besked.

Jag passade även på att fota några HDR bilder. Min sambo tyckte att det det var Sci-Fi känsla i bilderna, därav inläggets rubrik.

Comments are off for this post