Archive for: July, 2011

Macrofoto är roligt

Jul 20 2011 Published by under Bilder

Jag släpade med mig min fotoutrustning upp på fjället när vi var i Sälen. Det blir lite granna att bära på när man ska vara beredd på alla situationer. Det roliga var att jag fick en fin chans att leka med mitt nya macro objektiv. Här är några bilder som jag tog. Notera att bilden på flugan är 100% crop från den andra bilden med flugan och blomman. Tänk vad mycket detaljer man ser när man verkligen tittar på bilden i full storlek! Så här i efterhand kan jag dock konstatera att jag använde för högt ISO för bilden blev lite grynig. Första bilden föreställer en vit nattfjäril som satte sig på en svart planka. Inte direkt kamouflerad kan man tycka. Den andra bilden är en bild på lite ris med vackra vatten droppar.

Comments are off for this post

Lindvallen, Sälen, Sverige

Jul 19 2011 Published by under Bilder

Har varit och vandrat i fjällen i veckan som varit. Här är några HDR bilder tagna både nedifrån fjället och ovanifrån.

Comments are off for this post

Sigma 150mm f/2.8 APO Macro DG HSM

Jul 13 2011 Published by under Utrustningslistan

Wow! vilket skarpt objektiv! Lite långsam autofokus men ett för övrigt väldigt fint objektiv. Det är skönt att få lite avstånd mellan sig själv och motivet när det gäller macro och det får man med ett 150 mm objektiv.

Comments are off for this post

Canon 50mm f/1.4

Jul 13 2011 Published by under Utrustningslistan

Har tidigare ägt detta objektiv men sålde det. Jag ångrade min försäljning så att jag köpte ett nytt. Det här objektivet är underbart! Snabbt och knivskarpt. Ett måste för alla Canon ägare. Den stora skillnaden från f/1.8 är byggkvaliten som är avsevärt mycket bättre på f/1.4 och med det följer att fokusen är mer precis. Väl värt de extra pengarna!

Comments are off for this post

Fantastiskt skarpt objektiv

Jul 13 2011 Published by under Bilder

Jag tänkte bara lägga upp två bilder tagna med mitt nya Sigma 150mm f/2.8 APO Macro DG HSM. Bilden är tagen på Putte, vår folkilskna Nymfparakit. Första bilden är en förminskning av orginalet och den andra bilden är en 100% crop för att visa vilken otrolig skärpa det är i det här objektivet. Jag har inte gjort någon som helst bildredigering mer än förminskning av orginalbilden och copieringen av cropen.

Comments are off for this post

Nytt objektiv

Jul 06 2011 Published by under Bilder

Köpte nytt objektiv idag. Det blev ett Sigma 150mm f/2.8 Macro. Scandinavianphoto hade ett demo exemplar som dom sålde ut för en billig peng. Här kommer första kortet som jag har tagit med det. Lite photoshop lek kostade jag även på mig 🙂

Comments are off for this post