Kamouflage, en fantastisk bild.

Jan 13 2011 Published by under Bilder

Idag när jag läste DN på nätet så hittade jag en fantastisk bild! Bilden ingår i en artikel skriven om kriget i Afghanistan ( http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/vast-har-svikit-afghanerna ). Hur en artikel om ett krig kan hamna under Kultur/Nöje kan jag dock inte förstå, men det är ju en helt annan diskussion.

Nu till bilden och vad som gör den “fantastisk”. När jag såg den först så såg jag bara “ännu en krigsbild”, men sen började jag studera den riktigt noga. Det sitter en soldat som är fullt stridsklar. Hans kläder är perfekt kamouflerade mot väggen samtidigt som det står barn mindre än två meter bort som även dom är kamouflerade mot den vägg dom står mot. Kontrasterna i likheterna tycker jag är fantastiska och det ända som möjligen saknas är att man skulle fått se ansiktet på soldaten också.

Foto: Niels Ole Qvist

Comments are off for this post